Æteriske olier og deres særlige egenskaber

Æteriske olier har nogle helt unikke egenskaber, der gør, at de både virker på din kropslige trivsel og din mentale trivsel. Når du diffuser olierne, så virker de primært på din mentale trivsel, dine tanker og dine følelser. Vælger du at smøre æteriske olier på din fysiske krop, så kan de mindske spændinger og kropsligt ubehag, støtte hud og hår samt understøtte dit immunforsvar m.m. 

Vær opmærksom på at når du bruger æteriske olier på kroppen, så er det vigtigt, at de er godkendte til det, og at du bruger en bæreolie som fx jojoba olie eller en creme samtidig med. Derved undgår du evt. hudirritation, og olierne arbejder langsommere og dybere ind.   

Mit fokus med at bruge olierne i hverdagen er primært den følelsesmæssige del. Den indre trivsel er altafgørende for livskvaliteten, vores relationer og den overordnet oplevelse af, at livet føles godt.   

Æteriske olier kan bruges til at:

Hvad er æteriske olier godt for?

I min optik er æteriske olier godt for det hele. Rene æteriske olier er naturen i højeste potens. Det er 100% udtræk af planten eller træet og dermed meget power fulde dråber. Samspillet mellem de rene olier og kroppen er større og meget mere komplekst, end de fleste tænker over i hverdagen, men derved også så vigtig at få indsigt i.  

Æteriske olier er hvad jeg kalder – intelligente. Olierne søger derhen, hvor krop og sind har brug for den enkelte olie. Det er naturen og din krops intelligens, der klikker helt perfekt ind i hinanden for at skabe mere flow og lethed. 

Din fysiske krop er i virkeligheden præcis som naturen. Hvor alt er afhængigt og påvirkeligt af det, der ellers sker i kroppen. Din fysiske krop påvirkes af din kost, din søvn, dine tanker og følelser og om du følger din egen cyklus.  

Når du giver din krop mere ”natur”, om det så er at du går lange ture, dyp i havet eller du giver kroppen rene æteriske olier, så kommer der mere flow og lethed både i din fysiske krop og i dit sind.  

Æteriske olier er lipid-opløselige

Lipid-opløselig betyder, at de æteriske olier kan passere igennem cellemembranerne i din krop og nå ud i blodbanen. Således at de rene æteriske olier nemt, let og hurtigt transporteres rundt i kroppen. Kort sagt, så skal din krop skal ikke bruge ekstra energi på optage, fordele og transporterer olierne rundt i kroppen.  

Udover at æteriske olier har antivirale, antibakterielle, antiseptiske, stimulerende og beroligende virkninger, så de støtter din kropslige trivsel, så er der en endnu vigtigste årsag, til at bruge æteriske olier i din hverdag:  

Den aroma terapeutiske effekt. 

Dit liv forandres, når du bruger rene æteriske olier af høj kvalitet. Din livskvalitet vokser, dit selvværd og din selvomsorg.  

Specielt hvis du er særligt sensitiv eller du nemt opfanger andres humør og energi.  

Som særligt sensitiv har du ekstra god effekt af æteriske olier

Alle æteriske olier har forskellige indvirkninger på din krop, dine tanker og følelser. Æteriske olier påvirker dine følelser og derved din måde at tænke på. 

Er du særligt sensitiv, så mærker du hurtigt en virkning, når du bruger rene æteriske olier. Dit fintfølende sansesystem, opfanger nemt og hurtigt det energiskifte, som æteriske olier bidrager med. Ligesom du nemt påvirkes fysisk, følelsesmæssigt og energetisk af dine omgivelser, lige så hurtigt mærker du effekten af æteriske olier. 

Amygdala påvirkes af dufte 

Din lugtesans påvirker amygdala, derfor er din næse vigtig. 

Når du dufter til æteriske olier, påvirkes amygdala i din hjerne og dermed påvirkes måden, hvorpå dine tanker og dine følelser bearbejdes. 

Blandt dine sanser indtager lugtesansen en meget vigtig rolle i din trivsel, idet lugtesansen er koblet direkte til dit limbiske system i hjernen. Du er født med en lugtesans, som opfanger mange tusinde forskellige dufte. Nogle forskere mener op til 10.000 forskellige dufte. Din lugtesans er en del af urinstinktet og er oprindelig skabt til at sørge for, at du overlever. 

De ca. 40 millioner sanseceller, du har i næsen, trækker duftnoter fra den æteriske olie op i næsekolben og videre op i hjernen til Amygdala i løbet af meget kort tid. Amygdala er lille område i din hjerne, som aktiveres hver gang du skal bearbejde en følelse. Så alle former for følelsesmæssige reaktioner skal igennem amygdalas filter. Er amygdala overaktiv, så vil den være medvirkende til at du følelsesmæssigt reagerer ud fra ængstelighed, frygt og angst. Ved at dufte til lavendel kan du lave en ny programmering af, hvordan amygdala skal respondere på fx en eksamen, en flyvetur etc.  

Lavendel dråber virker mod tankemylder

Ved påføring beroliger lavendel din hud og dig, understøtter sårheling og søvn m.m. Lavendel er fantastisk til følelsesmæssigt at skabe tryghed. Tryghed i at være dig og i at udtrykke dig, som dig. Lavendel skruer op for tilliden. Den løfter dig ud af tungsind, ud af usikkerhed og ind i indre ro.   

Det magiske ved aromaterapi og æteriske olier er, at der er en olie til alt.  

Peppermint hjælper dig med at få glæden tilbage, forløse gammel stagneret sorg. Den åbner energetisk dit hjerte, så du tager livet og kærligheden ind igen. For din fysiske krop er Peppermint opkvikkende og forfriskende i sin energi.  

Hvilke æteriske olier der understøtter din indre trivsel, får du en oversigt over i min første bog Duft dig glad med æteriske olier, hvor der er en oversigt med +110 følelsesmæssige tilstande og hvilke æteriske olier du kan bruge.

Heal dig selv med æteriske olier

Alle mennesker kommer med en eller anden form for sår og skrammer på sjælen. Traumer der ligger i fortiden eller fra din barndom, bliver dine ubevidste adfærdsmønstre. Disse mønstre og vaner er ofte ikke hensigtsmæssige. De uhensigtsmæssige mønstre kan du ændre ved hjælp af din lugtesans.

Æteriske olier og deres indvirkning på amygdala gør, at du over tiden reagerer og bearbejder dine følelser på en mere hensigtsmæssig måde.  

Du gennemgår en personlig udvikling og transformation. Jo flere gange du over tid bruger Peppermint eller Lavendel, jo mere møder du verden og din hverdag med tillid og et åbnet hjerte.  

Æteriske olier giver dig et redskab til at ændre ting i din hverdag. Således at du bliver bedre til at passe på dig selv, og hjælpe dig selv igennem de perioder, der kan dræne dig for livsglæde.  

Nysgerrig på æteriske olier?

Er du nysgerrig på hvordan du kan bruge æteriske olier til at skabe bedre trivsel både for dig og din familie, så kom med på mit nyhedsbrev.

Her får opskrifterne på 3 blends fra min nyeste bog Duft dig glad helt ind i sjælen 

De 3 blends hjælper med at slippe tyngde i krop og sind, så det igen er muligt at trække vejret. De vækker den indre glæde, optimismen og gå-på-modet, så den indre trivsel løftes.

Du får de 3 blends ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev her

Efter at du har modtaget opskrifterne, får du 3 videoer tilsendt. I videoerne dykker jeg dybere ned i tankerne bag, hvorfor jeg skabte de 3 blends, hvordan de virker på dig her og nu, og deres effekt på den lange bane.  

Om Heidie Kosiara

Jeg er empat, særligt sensitiv og forfatter til ”Duft dig glad”-bøgerne. 

At jeg er empat betyder, at jeg sanser mennesker – deres tanker og følelser – som er de mine egne. Jeg har en medfødt evne til at se dybt ind i et andet menneske, ind i en følelse, en smerte og en sjæl for at forløse og frisætte. Indtil jeg som voksen lærte at navigere i det, var det en intens oplevelse at være i min krop. 

De æteriske olier har været en gamechanger for mig. Da jeg begyndte at bruge de æteriske olier, mærkede jeg lynhurtigt en bedring i mit indre. De følelsesmæssige op-og nedture blev mindre. Min krop stoppede med at reagere lige så tydeligt på andres kropslige trivsel.  

Olierne har personligt givet mig følelsesmæssig frihed til at være mig uden at mærke og sanse så intenst. Olierne skaber et energetisk rum, hvor jeg er mig – i mig. 

De æteriske olier er en magisk og powerfuld måde at transformere tyngde, træthed og manglende overskud i hverdagen til mere lethed og ro. 

Rejsen ind i de æteriske oliers magiske verden deler med dig, så du kan skabe endnu mere glæde og lethed i dit liv  

Om Duft dig glad - serien

Duft dig glad – med æteriske olier er den første bog i en serie af Duft dig glad bøger, der på hver sin måde åbner op for, hvordan du kan bruge æteriske olier til at skabe endnu mere glæde og lethed i dit liv

Duft dig glad – helt ind i sjælen er en selvudviklingsbog, hvor du guides ind i de æteriske oliers verden og den magi, som Heidie Kosiara skaber sammen med olierne. 

Få mine 3 populære olie blends fra min nyeste bog: Duft dig glad helt ind i sjælen

Setting Free, Happy Space & Empath

Blot indtast din email adresse og du modtager din freebie. Du kommer samtidig med på mit nyhedsbrev.